Články Zpět na všechny novinky

Víte, že stará okna se dají přeměnit na něco úžasné?

Víte, že stará okna se dají přeměnit na něco úžasné?

Staré okno – nový designový doplněk

Vytvořte si originální interiér vašeho domu jednoduchými způsoby. Vyměňte stará okna za nová a já vám v tomto článku poradím, jak můžete pomocí starých oken a dveří dodat vašemu domu nebo bytu jedinečný charakter. Ukážu vám, že znovu opravené stará okna, ať už se sklem nebo bez něj, mohou být využity mnoha jednoduchými a kreativními způsoby.

staré okno ako obraz na stene

Použitá vyřazená okna i staré dveře můžeme mít téměř zdarma. Lidé je však vyhazují, aniž by si uvědomili, jaké jedinečné znovupoužití tyto věci nabízejí. Mohou být využity jako architektonické prvky, dveře skříněk mohou viset na stěnách jako umělecké předměty nebo být součástí moderního nábytku. Pokud tedy nějaké máte, nevyhazujte je. Možností, co s nimi dělat, je nespočetně. Stačí trochu kreativity a šikovné ruce a originální doplněk je na světě.

Starý okenní rám může získat opravdu elegantní vzhled. Stačí ho jen nerovnoměrně namalovat bílou barvou, položit na komodu, ozdobit květinami, dekorativními listy popřípadě knihami a získáte pěkný předmět, který podtrhne atmosféru vašeho bydlení.

Starý okenný rám na komode

Další inspirací mohou být zavěšené okenní rámy v různých velikostech na schodišťové stěně. Náhodné kousky a různé styly rámů sjednoťte pomocí barvy a vytvořte tak umělecké dílo podobně tomu na obrázku.

okenné rámy nad schodiskom

Fotorámeček

Jedním z nejběžnějších způsobů využití, se kterým jste se již možná setkali, je okno zavěšené na stěně – ať už ve vertikální nebo horizontální poloze. V tomto případě je dobré, aby okno mělo sklo. Budete moci pod každou tabulku skla vložit fotky a vytvořit tak nezvyklý fotorámeček. Co říkáte na tento?

fotorámik zo starého okna

Další originální fotorámečky nejen na vaši stěnu, ale také jako ideální dárek, například k výročí svatby či narození dítěte.

fotorámik z rámu okna

fotorámik zo starého okna

A co tento?

fotorámik - rám starého okna

Věšák

Rámeček na fotky ještě vylepšíte tak, že vytvoříte šikovný věšák na odkládání věcí nebo klíčů.

vešiak zo starého okna

Do dokonalosti nový věšák dovedeme vložením tabulky na psaní vzkazů.

vešiak a fotorámik z okna

 

Stůl

Máte nepotřebné dveře? Výborně, vytvořte z nich originální kousek do vašeho obývacího pokoje. Určitě se najde mnoho lidí, které takový skvost okouzlí.

stôl so starých dverí

konferenčný stolík zo starého okna

konferenčný stolík zo starého okna

Křídlo z okna umístěte na stůl jako na níže uvedeném obrázku. Bílý nerovnoměrný nátěr a rezavé panty mu dodají neobvyklý charakter. Pokud bude původní sklo neporušené, položte na něj nějaké prázdné lahve od vína. Ty můžete pomalovat a vytvořit vzory, které se vám hodí k vašemu interiéru. Dejte pozor, abyste sklo moc nezatížili.

vintage podnos zo starého okna

Staré dřevěné bedničky poskytují nosnou konstrukci pro tento stolek. Působí jednoduše a zároveň ozvláštní prostor vašeho obývacího pokoje.

 stolík z rámu okna

 

Inspirujte se i dalšími nápady pro interiér

Velké okno opřené o zeď: Tato kombinace působí harmonicky a jedinečný prvek přitahuje pozornost.

okno opreté o stenu

Otevřený prostor jemně a decentně rozdělte pomocí jednoduchého okenního dílu.

okno v interiéri

Okno je umístěné v horní polovině a pomáhá udržet vzdušnou atmosféru interiéru a zároveň prostor ozvláštňuje.

Doufám, že vás tyto nápady na využití starých oken a dveří inspirovaly a budou vás motivovat. Opět připomínám, že nápadů je nespočetně a fantazii se meze nekladou.

Pokud vás článek inspiroval, příště se společně podíváme na další nápady využití, tentokrát v exteriéru.

Natália Gromová,

Slovaktual

 

Zdroje: www.topdreamer.com, www.frugal-interior-design.com

Zveřejněno: 17.11.2015

Další články